Sandra holtman

Mijn verhaal

Ik ben die kleurrijke vrouw die haar hele leven niets anders heeft gedaan dan creëren. Als klein meisje was ik al aan het tekenen en kleuren. Altijd en overal. Ik voel me bevoorrecht dat ik van mijn hobby, als klein kind, tiener en later ook als jong volwassene, in 2003 mijn “werk” heb kunnen maken. Sinds dat moment ben ik full-time bezig met het maken en creëren van kunst en het uitwerken van 1001 ideeën. Ik schilder, maak illustraties en heb onlangs ook mijn eerste kinderboekje gemaakt.

Inspiratie

De landelijke omgeving waar ik woon en de dieren die daar leven zijn een belangrijke inspiratiebronnen voor me. Net zo als de vrouw. Niet vanuit een ideologisch gedachte maar simpelweg omdat de vrouw zo mooi en bijzonder is. Dit alles, gecombineerd met mijn kinderlijke en blije fantasie, zet ik om in beeld en sinds kort dus ook in tekst. Mijn creatieve brein staat nooit stil. Zo zijn Bolletje en Wolletje de figuurtjes in mijn net verschenen kinderboekje die ik heb gemaakt door eindeloos te schetsen. En nu gaan ze het nodige beleven.

Ik schilder met die kleuren waar ik zin in heb en waar de compositie om vraagt. Daarnaast gebruik ik verschillende materialen waarvan ik van te voren niet weet wat het effect zal zijn. Je ziet die variatie dan ook in mijn schilderijen omdat ik me niet wil vastpinnen op één stijl en omdat ik altijd wil ontdekken.

Enthousiasme

Mijn enthousiasme om te creëren probeer ik ook weer naar anderen over te brengen. In mijn lagere schooltijd organiseerde ik al op de woensdagmiddag “tekenworkshops”. Van ieder kind kreeg ik een kwartje en daarvan kocht ik dan weer nieuwe materialen.

Vandaag organiseer ik schilderworkshops voor iedereen die, voor een (bijzondere) gelegenheid samen met zijn vrienden, familie of collega’s, iets creatiefs wil doen en zijn of haar eigen kunstwerk wil maken.

Kinderboekje

Wenskaarten

Notitieboekjes

Schilderijen

Schilderworkshop